Ako sa naučíš angličtinu tým, že odhodíš tvoje kotvy

V tomto článku to položím niekoľko otázok, ktoré ti pomôžu odstrániť tvoje kotvy.

Na začiatok si musíš ujasniť jednu vec:

Kam sa to chceš doplaviť?

??

Môžeš si dať rôzne odpovede. Môžeš sa plaviť na miesto, kde máš vyriešené problémy v rôznych oblastiach tvojho života.

Ak čítaš tento článok, tak sa chceš sa doplaviť do miesta, kde je pre teba učenie angličtiny hračka. Do miesta, kde vieš anglicky rozprávať plynulo. Do miesta, kde rozumieť anglickým textom, čítaš anglické knihy, alebo máš vďaka angličtine lepšiu prácu.

 

Ak som to neodhadol úplne presne, zastav sa na minútku a premýšľaj nad tým, kam sa chceš doplaviť TY? Kam sa chcem doplaviť so svojou loďou angličtiny?

 

Ako to tam má vyzerať? Ako má moja angličtina znieť?

 

Máš premyslené?

Ak hej, tak si to napíš, aby sme s tým vedeli pracovať ďalej. Nakresli si na papier loďku. Do hornej časti si napíš, kam sa chceš doplaviť – čo sú tvoje ciele v rámci angličtiny (a neskôr v rámci iných oblastí).

 

anglictina-kotvy-1

Keď máš aj to, tak sa ťa spýtam druhú otázku:

Čo sú tvoje kotvy?

Čo ťa drží na mieste?

Stresuje ťa učenie?

Nemáš na angličtinu čas?

Vždy ťa niečo vyruší?

Máš problém pamätať si slovíčka?

Bojíš sa, že nezvládneš skúšky?

Chcem, aby si si spísal svoje kotvy.  Pod tvoju loďku.

 

Dostaneš sa tak medzi veľmi malé percento ľudí, ktorí poznajú svoje „slabé stránky,“ svoje „prekážky“ a „obmedzenia“ a dokážu s nimi pracovať na vedomej úrovni. Na vedomej úrovni totiž dokážeš každé tvoje obmedzenie a každú tvoju prekážku vyriešiť.

Blahoželám ti.

 

Áno, presne tak. Väčšina ľudí si ani len neuvedomuje, že nejaké kotvy má. Ty už o tom vieš – blahoželám ti. Poznáš svoje obmedzenia a prekážky. Teraz, keď ich máš spísané, ich môžeš jednu prekážku za druhou vyriešiť. – zdvihnúť.

Ak si myslíš, že máš zlú pamäť, tak ti ukážem pamäťové techniky, vďaka ktorým si pomocou predstavivosti uložíš do dlhodobej pamäte desiatky anglických slov denne.

Ak máš iné kotvy, ktoré ťa brzdia v angličtine, tak ti pomôžem tu >>

Ak je tvoj problém neschopnosť sústrediť sa, alebo máš pocit, že je toho príliš veľa, tak potom mám pre teba univerzálny spôsob, ako sa zbavíš týchto dvoch kotiev. Prečítaj si článok, ako sa naučíš angličtinu tým, že svoje kotvy zdvihneš.


Pridaj Komentár

CommentLuv badge