Angličtina: Ako sa naučíš anglicky s vyťahovačom kotiev

Pokračujeme v predchádzajúcom článku o učení angličtiny. Najväčšia kotva, ktorú má dnes absolútne drvivá väčšina ľudí, je preťažená hlava. Hlava preťažená informáciami a vyrušovačmi. Stále rozbehnutá myseľ, ktorá sa nevie vyvetrať a zastaviť.

Keď použiješ informácie v dnešom článku, tak sa budeš nielen učiť angličtinu rýchlejšie, ale taktiež aj iné problémy v tvojom živote budeš riešiť ľahšie. Preto určite čítaj ďalej:

 

Angličtina a informačný pretlak

Náš mozog, hoci je úžasný a dokáže sa naučiť hocijaký jazyk vrátane angličtiny…  nebol stavaný na informačnú dobu s takýmto obrovským pretlakom nových informácii každý jeden nový deň.

  • Bombarduje ťa facebook.
  • Čítaš články na nete.
  • Každú chvíľu ti niekto napíše.
  • V práci ťa vyrušujú.
  • Na obede si fotíš jedlo a uploaduješ na FB a sleduješ, koľko si dostal lajkov.
  • Si v jednom kole vyrušovačov a pripojenosti a informačnej pre-ťa-že-nos-ti.

 

anglictina-kotvy-2-1

Prosím, pochop ma správne – je dobré byť v kontakte s druhými ľuďmi. A je dobré prijímať nové informácie. Ale musíš nad tým udržať kontrolu, lebo inak informácie preberú kontrolu nad tebou a stáva sa z toho obrovská kotva.

Potom keď chceš niečo v tvojom živote zmeniť, tak táto kotva ťa drží, ťahá ťa na dno a ty sa nikam nepohneš.

Chceš sa ísť učiť angličtinu, ale stále ti odbiehajú myšlienky iným smerom. Kontroluješ sociálne siete. Možno sa chceš učiť a zároveň máš zapnutý FB.

 

Toto je všetko potrebné vypnúť. Minule som písal o tom, že si pred učením angličtiny pustíš hudbu a budeš sa vďaka tomu sústrediť lepšie. Je to skvelý trik, ale na koncentráciu to nestačí, ak máš hlavu preťaženú informáciami a myseľ stále rozbehnutú.

Je potrebné pred učením vypnúť všetky sociálne siete – odpojiť sa – prestať dvíhať telefón a odmietnuť ľudí – jednoducho musíš si dopriať 30-60 minút ničím nerušeného času. Iba na tvoje učenie.

 

To je prvý krok. 30-60 ničím nerušených minút na angličtinu.

 

A ak chceš, aby tvoje myseľ fungovala na vyšších obrátkach…

A ak chceš, aby tvoja najväčšia kotva bola vytiahnutá…

A tvoja loďka sa doplavila do takých vôd, aké si si v minulom článku vysníval…

Tak si čítaj ďalší článok v ktorom ti poviem všetko o vyťahovači kotiev.


Pridaj Komentár

CommentLuv badge