Miroslav Beňo

Aj tebe vŕta v hlave otázka, kto som? Ak by si ma spoznal pred tromi rokmi, tak by moje predstavenie vyzeralo asi takto: „Ahoj, volám sa Miro Beňo, študujem marketing na Univerzite Komenského a to je asi tak všetko.“ Nevedel by som, čo napísať ďalej.

 Ale to sa zmenilo. Počas uplynulých troch rokov som objavil zopár vecí, ktoré ma úplne fascinujú a s niekoľkými z nich sa s vami podelím na tomto blogu.

Prečo? Pretože stojí za to vzdelávať ľudí a poskytovať im hodnotné informácie. Najmä ak ti môžu uľahčiť život. Z mojich článkov sa môžeš dozvedieť ako sa učiť efektívnejšie, ako ti písanie pomôže zlepšiť myslenie a aby som posilnil aj tvoju osobnosť, zabrdnem aj do kreativity.

 Vo voľnom čase rád čítam knihy. Priznávam, som knihožrút. Za posledné tri roky som ich zhltol viac ako 180. Zábavné na tom je, že toto hovorí človek, ktorý do svojho 20. roku života prečítal asi 5 kníh. Aj tie boli na povinné čítanie do školy. A obsah do čitateľského denníka som si ako vzorný študent požičal z internetu.

Prečo taká zmena?

Tu je jeden z dôvodov. Nepáčil sa mi systém výučby na školách. Samá poučka a memorovanie. Už sa ti niekedy stalo, že sedíš v škole a na konci hodiny či prednášky si nemal ani poňatia, o čom to bolo alebo ako to môžeš použiť? Mne sa to stávalo často.

Tak som začal čítať. Najprv prvý riadok. Potom druhý odstavec. Potom tretiu kapitolu. Potom štvrtú knihu. A už to šlo. Lenže čo by som so všetkými tými informáciami robil. Lepšie je sa o ne podeliť.

Pablo Picasso raz povedal: „Každé dieťa sa narodí ako umelec. Problém je zostať tým umelcom, keď vyrastie.“ Ja si myslím, že všetci sme sa narodili ako géniovia. Problém je zostať géniom, keď vyrastieme.

Dúfam, že moje články ho v tebe postupne znovu prebudia.

Medzi moje najväčšie záľuby patrí prezentovanie. Obdivujem ľudí, ktorí dokážu sebaisto prezentovať svoje myšlienky pre ľuďmi. Preto som s kamarátom založil blog, v ktorom sa môžeš naučiť ako prezentovať, ale aj niekoľko ďalších tipov, ktoré pred tebou mnoho expertov na prezentovanie ukrýva. Navyše tam nájdeš aj krátku knihu, ktorú si môžeš zdrama stiahnuť. Tá ti ukáže nielen ako si zvýšiť sebavedomie počas prezentovania.

Moje článka nájdeš tu: Moje články

Pridaj Komentár

CommentLuv badge