Pavol Džama

Ahoj, volám sa Pavol Džama. Pochádzam z Vranova nad Topľou a momentálne študujem v Košiciach na Ekonomickej univerzite.

K mojím záľubám patrí šport, takmer akýkoľvek, ale najradšej mam futbal. Som fanúšikom Realu Madrid. Mám rád humor, čítam knihy a taktiež študujem a hrám poker, ktorý mi do života priniesol viac trpezlivosti a sebadisciplíny. Hlavným účelom v tejto hre je robiť dlhodobo prospešné ťahy a tak sa aj v živote snažím pozerať na to, aký úžitok mi prinesie to čo robím z dlhodobého hľadiska, nie len ako ma to uspokojí práve teraz.

Do mojich 18 rokov som neznášal knihy, zaujímal sa len o to, čo ide v televízii a kedy bude konečne víkend. Paradoxne prostredníctvom kníh som sa dozvedel, že existuje aj niečo viac. Ak človek chce niečo dosiahnuť, musí na sebe pracovať, neustále. Po čase som si našiel záľubu v rozvoji osobnosti a zaujímam sa nielen o témy ako time manažment a sebadisciplínu ,ale aj o niečo z psychológie, či ako funguje vesmír a život. Tiež ma oslovili východné kultúry a ich učenia, najmä ich pohľad na ľudskú existenciu.

Po istom čase som začal mať v hlave príliš veľa myšlienok a potrebu s tým niečo robiť. Blogovanie mi prišlo ako vhodná príležitosť ako uvoľniť to napätie. Poprípade, možno zlepším niekomu život, či odštartujem jeho cestu k sebapoznaniu. Kedysi som neznášal slohové práce, lebo som nevedel, čo tam napísať. Dnes už viem, že je to o čom, čo človek vie. Aj preto dnes už neváham a neodkladám svoje vzdelanie na potom.

Odkaz na moje články: https://blog.porazskolu.sk/author/pavoldzama/

Facebook: https://www.facebook.com/palino.dzama?ref=tn_tnmn

Kontaktovať ma môžete na:  pavoldzama@gmail.com

Pridaj Komentár

CommentLuv badge