5 zákonov rozvíjania tvorivosti

prevziať (3)

Tvorivosť by sme mali rozvíjať, pretože nám môže pomôcť žiť šťastnejší a úspešnejší život. Tvoriví ľudia sa neuspokoja so študovaním len jedného predmetu záujmu, namiesto toho sa učia o širokej škále tém, ktoré ich fascinujú. To im dáva novú perspektívu, ktorá im umožní nájsť odpovede na problémy. Tvoriví ľudia sa pýtajú mnoho otázok a dostanú veľa odpovedí. Ak chcete zvýšiť vašu schopnosť myslieť tvorivo, aplikujte týchto 5 spôsobov, ako rozvíjať tvorivosť.

 

1. Eliminujte „Ja sa nudím“ zo svojho slovníka

“ Ja sa nudím “ je kontraproduktívny výraz ktorý by sme nemali používať.

Myslím, že žijeme vo veľkom, rozsiahlom svete, z ktorého väčšina z nás videla len malé percento. Skúsme sa zamyslieť nad tým, že už iba naša samotná myseľ je nekonečná. Ak už nemáme čo robiť skúsme preskúmať sami seba.

100-krát opakovaná lož sa stáva pravdou. Niekedy sa stačí len lepšie pozrieť okolo seba a zistíme, že okolo nás je plno zaujímavých vecí.

 

2. Hľadajte pozitívne veci vo všetkých situáciách 

„Pozitívne myslenie vám umožní robiť všetko lepšie narozdiel od negatívneho myslenia“ – Zig Ziglar

Ak očakávate že niečo bude hrozne nudné, tak sa ním aj stane. Ak si poviete sami že sa nezabavíte, tak sa nezabavíte. Namiesto rozčuľovania sa  pri dopravnej zápche, využite príležitosť a zavolajte kamarátovi,  alebo sa započúvajte do niekoľkých kapitol dobrej audio-knihy. Nastavte sa na pozitívnu náladu a očakávajte dobré veci, to vám pomôže rozvíjať pozitívnu myseľ, ktorá je viac otvorená novým myšlienkam.

 

3. Pýtajte sa

prevziať (2)

Viete, prečo je obloha modrá? Premýšľali ste niekedy, čo váš pes robí doma, zatiaľ čo vy pracujete počas dňa? Čo bolo skôr vajce či kura? Venujte väčšiu pozornosť svetu okolo vás. Život je plný otázok a odpovedí. Žite v prítomnosti a všímajte si  veci, ktoré vás najviac očarili. Vyriešte tajomstvá na ktoré nemôžete prestať myslieť.

 

prevziať (1)

4. Robte niečo iné

„Neustále sa pohybujeme vpred, otvárame nové dvere , a robíme nové veci, pretože sme zvedaví a  zvedavosť nás vedie stále na nové cesty“ – Walt Disney

Počúvate väčšinou  pri práci rádio? Nebaví vás už počúvať tie isté pesničky dookola? Skúste to zmeniť a pustite si klasickú hudbu alebo jazz. Vo voľnom čase si pozriete nejaký mainstreamový film? Skúste knihu. Prečítajte si nejaký gýčovitý román alebo horor. Možno sa vám tieto zmeny zapáčia stačí im dať šancu.

 

5. Buďte zvedavý a nedajte sa ovládať strachom

„Zvedavosť premôže strach ešte viac ako statočnosť“ . – James Stephens

Väčšina ľudí sa drží stále tých istých vecí, toho istého každodenného stereotypu, pretože sa boja skúsiť niečo iné. Zmena môže byť desivá vec, keď sme sa si na tento spôsob života už zvykli. Čím viac budete zvedavý, tým menej budete mať strach. Vždy keď sa pokúsite o niečo nové, zamerajte sa na pozitívne výsledky.

 

Budte tvorivý a skúmajte nové veci.´Máte iba obmedzený čas na to aby ste ich spoznali.


Pridaj Komentár

CommentLuv badge