Angličtina časy, čísla a členy

anglictina casy clenyAngličtina – časy a členy: Ako som sa naučil časy a členy v angličtine bez toho, aby som sa ich učil. A ako to môžeš urobiť aj ty!

Môj príbeh s angličtinou začína veľmi romanticky: Na strednej škole som angličtinu neznášal. Nebavilo ma učenie gramatiky, nebavilo ma učenie anglických časov, členov, či čísel.

Dokonca mám spomienku na to, ako som sa mal naučiť naspamäť tabuľku časov a nedávalo mi to žiaden zmysel. Bolo mi zle od žalúdka, keď som sa to mal naučiť.

2 dôležité dôvody, prečo sa neučiť časy a členy

Po prvé: Angličtina je o komunikácii, nie o potešení učiteľov. Angličtina je o tom, že rozumieš cudzincovi, ktorý na teba hovorí mexickým prízvukom. O tom, že sa dohovoríš s Američanom cez telefón o technických veciach, keď mu kvôli šumu nerozumieš štvrtinu slov.

O tom, že sa dohovoríš s Angličankou na káve. Že sa spolu zabavíte. Že sa spoznáte. Že si vymeníte myšlienky, skúsenosti, zdieľate emócie, či zážitky.

Angličtina je o tom istom, ako je slovenčina.

O ľuďoch.

V slovenčine neriešiš, či povieš zložený budúci čas „zajtra budem robiť palacinky“ alebo jednoduchý budúci čas „zajtra urobím palacinky.“ (Poznámka – nemám šajnu, či som tie slovenské časy nazval správne, chcel som poukázať na bezvýznamnosť tohto rozdielu, preto mi to prosím ani nekomentuj)

Tak isto by si mal NA ZAČIATKU prestať riešiť, či použiješ určitý, alebo neurčitý anglický člen.

A venovať sa radšej používaniu tvojej angličtiny s cudzincami, hoci angličtina nebude na 100% gramaticky správna.

  • Dorozumieš sa rýchlejšie – využiješ reč tela
  • Bude ťa to baviť viac – miesto členov sa budeš učiť s ľuďmi
  • V skutočnosti sa tak naučíš ďaleko viac, ako v zošite
  • Neskôr to môžeš dohnať, pokojne do perfekcionizmu, ale pre rýchle zlepšenie ti odporúčam sa na členy a časy vykašlať
  • Oni ťa opravia – pri používaní angličtiny s reálnymi cudzincami sa naučíš najlepšie. Lebo keď ťa opravia oni, máš väčšiu motiváciu napraviť to

Po druhé: Najčastejšie gramatické chyby v angličtine sa aj tak robia inde, nie v anglických členoch, číslach a časoch

Pozri si týchto 15 najčastejších anglických chýb. Vylep si ich pri počítač. A komunikuj s reálnymi ľuďmi cez Skype, alebo cez Facebook.

Maj tieto najčastejšie chyby na očiach a kontroluj sa – to je najrýchlejší spôsob, ako sa zlepšiť v anglických členoch a gramatike.


Pridaj Komentár

CommentLuv badge