Angličtina pre samoukov – 4+ tipy ako sa naučiť angličtinu pre samoukov

anglictina-pre-samoukovV tomto článku sa dozvieš 4 tipy na angličtinu pre samoukov. Dostaneš návody, ako sa naučiť anglicky a na čo si dať pozor, keď sa učíš angličtinu ako samouk.

Ak sa chceš naučiť plynulo anglicky rozprávať, máš pred sebou dlhú cestu. Vieš si ju skrátiť, no číhajú na teba nástrahy. Tento článok slúži ako maják, ktorý ťa udrží na správnej ceste v tvojom učení angličtiny.

 

Prvý rýchly tip pre samoukov

Neuč sa kvantá slovíčok. 80% napísaného textu a až 96% hovoreného slova je pokrytých 2000 najčastejšie používanými slovami. Kompletne a podrobne je to rozobrané v článku Angličtina – slovná zásoba.

 

Najprv sa nauč prvých 500 najčastejších anglických slov

Prvých 500 najčastejších slov ti na začiatok stačí, aby si sa mohol posunúť ďalej k filmom, alebo sa dorozumel, keď vycestuješ http://www.world-english.org/english500.htm

 

Nauč sa prvých 100 najčastejších anglických slovies.

100 slovies v rôznych časoch stačí na to, aby si sa na začiatok dorozumel, keď je to potrebné. http://www.world-english.org/100verbs.htm

Ako je to možné, keď mi v škole tvrdili, že potrebujem veľkú slovnú zásobu? Kompletné vysvetlenie nájdeš v článku angličtina – slovná zásoba. Teraz ti na rýchlo poviem toto: S 500 slovíčkami a 100 slovesami vieš robiť skutočné divy, keď začneš rozprávať.

 

Ak sa začínaš učiť angličtinu ako samouk, daj si pozor na drahé učebnice

Čo sa učebníc angličtiny pre samoukov týka, tak NEplatí, že čím vyššia cena, tým vyššia kvalita. Jednoducho to neplatí.

Mnohé pestrofarebné a graficky krásne učebnice majú rovnakú hodnotu ako tie spred 30 rokov – akurát obal a cena sa mení. Zo svojej skúsenosti môžem povedať, že kniha Yes!, hoci stojí pár eur, mi dala ďaleko viac, ako 2 učebnice angličtiny, ktoré som kupoval predtým za drahé peniaze. A stále to bolo nič v porovnaní s mojou vlastnou učebnicou.

Najlepšia učebnica „angličtina pre samouka“ bude pre teba, keď si vytvoríš tvoju vlastnú učebnicu. Ako?

Z materiálov, ktoré sa učíš a ku ktorým sa vraciaš.

Chcel by si lepšie návody, ako sa učiť angličtinu rýchlo a takpovediac si ju naliať do hlavy?

Ďalšie triky na angličtinu pre samoukov nájdeš vo videu 7 pamäťových lievikov pre bleskové ovládnutie angličtiny >>


One Response

  1. Petr
    Petr at |

    Díky za zajímavé odkazy. Ještě bych uvítal nějaké dobré aplikace na mobil/tablet 🙂

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge