18 komentárov

  1. Andrea Weigelová
    Andrea Weigelová at |

    Ďakujem za tento zoznam 🙂 rada by som tiež odporúčala krásnu knihu – Muž, který chtěl být šťastný, napísal ju Laurent Gounelle a je to ľahšie čítanie aj pre tých, čo bežne po knihe nesiahnu. Je to inšpiratívny a silno motivačný príbeh o mužovi, ktorý navštívil múdreho liečiteľa. Nielenže mám po tejto knihe väčšiu chuť niečo v živote dokázať, ale aj začínam chápať, prečo sa ľudia správajú tak, ako sa správajú.

    Reply
  2. Janka Mikulová
    Janka Mikulová at |

    R. Kiyosaki: Podnikanie 21. storočia
    R. Kiyosaki+D. Trump: Midasov Dotyk
    R. Shemin: Ako to, že ten idiot je bohatý a ja nie?
    E.Ludbrook: 100% istota. 100% úspech
    C. Gallo: Tajemství skvľých prezentací Steva Jobse
    K. Zacharová: Ako dostať od života čo chceme
    🙂

    Reply
  3. Tomáš Dovala
    Tomáš Dovala at |

    Ahoj Martin, v prvom rade ti chcem poďakovať za tvoje typy (hlavne na učenie cudzích jazykov) pomohli mi pri učený aj príprave na maturitu. Popravde, neprečítal som veľa kníh o osobnom rozvoji alebo, ako zbohatnúť a biť úspešný. Preto odporúčam iba jednu knihu Biblia. Pretože táto kniha zmenila môj život, pretože nie je o tom ako máme biť úspešný a bohatý, pretože nehovorí o bohatstve ktoré sa raz pominie a ľudskej múdrosti. Hovorí Boží odkaz každému s nás a hovorí do života každého človeka, stačí len počúvať. „Počiatkom múdrosti je bázeň pred Hospodinom, a poznať Najsvätejšieho je rozumnosť.“ Príslovia 9: 10

    Reply
  4. stefan
    stefan at |

    1) Biblia (viac autorov) 2) Made to stick (bratia Heathovci) 3) Trenink mozku (Tony Buzan)
    Dalej skvele su vsetky knihy z edicie tatra banky a aj dalsie Buzanove bestsellery.

    Reply
  5. Milos
    Milos at |

    Jedna najdôležitejšia a stále najprekladanejšia kniha mi tu chýba. „Čo človeku pomôže keď by aj celý svet získal a stratil by dušu.“ Najmúdrejšia a veľmi bohatá osoba – sám kráľ Šalamún povedal: počiatkom múdrosti je poznanie Boha. Viac Šalamúnových výrokov a o poznaní tvorcu vesmíru sa dá dočítať v Biblii – knihe kníh. Teraz ľahko dostupná už aj free v MP3:
    http://www.faithcomesbyhearing.com/

    Reply
  6. jana
    jana at |

    Moja oblubena kniha je bohaty otec chudobny otec hoci som spociatku mala misung v hlave co po mne chce tato kniha no pochopila som ju az po docitani celej knihy

    Reply
  7. Jozef N.
    Jozef N. at |

    Slovak zijuci v zahranici.

    1. Biblia – tato kniha obsahuje vsetko potrebne na rozvoj po kazdej stranke (ale treba citat v celom kontexte a duchovne bez mikulaseneckeho panbickarstva,vsetky denominacie a mnoho spolkov mimo nevedia ani zaklady citat v pravde)

    Knihy Anthonyho Robbinsa su poucne.

    Reply
  8. Adam
    Adam at |

    ja osobne by som odporucil Thomasa Havenera a knihu Viem co si myslis, je to skor zamerane na sugesciu a myslienkove pochody ale zlepsi to komunikaciu s okolim, motivaciu a hlavne sustredenie, fakt super kniha 🙂

    Reply
  9. -eva
    -eva at |

    Na prvom mieste je u mňa nesporne – Biblia.Mám rada knihy od Dale Carnegiho – Ako sa zbaviť starosti a začať žiť a druhá – Ako získavať priatelov a pôsobiť na ludí.Ďalšia kniha ktorá ma hodne ovplyvnila je od Davida Klaina alebo tak nejak sa píše – darovala som ju z vďaky pani ktorá mi velmi pomohla tak píšem ako si ho pametám.Má názov – Poznaj svého andela. Bola v češtine. Odporučila mi ju pani ktorá bola v podobnej situácii ako ja a podržala ju ked to potrebovala.Neviem či dá druhému to čo mne, lebo som bola v situácii že dieťa ktoré som velmi lúbila sa trápilo a bola som zúfala že sa mu nedá pomôcť.Z týchto horeuvedených kníh ma zaujala kniha – Jak delat to co Vás baví a dostat za to zaplaceno. Už som sa do nej pustila.Vďaka za dobré typi na čítanie.

    Reply
  10. Jana Ozaniaková
    Jana Ozaniaková at |

    Odporúčam knihu Matthieu Ricard Kniha o šťastí

    Reply
  11. ingrid.kucerova@gmail.com
    ingrid.kucerova@gmail.com at |

    Odporucam motivacne a zaroven pracove knihy Emocny labyrint od Orvinskeho,A pracovnu knihu Usmej se dokud neni pozde od Lazareva.Taktiez mi pri postupe velmi pomohla Psychokybernetika od Matza.Ingrid

    Reply
    1. ingrid.kucerova@gmail.com
      ingrid.kucerova@gmail.com at |

      Pomylila som sa,autorom Usmej se dokud neni pozde je Svijaš.A este by som doplnila 2 uzasne knizky,ktore tiez vrelo odporucam.Su to knihy:Navod na štastie od Rimy Rudnerovej, Ako byt bohatý,zbierka mudrostí najvacsich myslitelov sveta a samozrejme Myslenim k bohatství od Napoleona Hilla.Vášnivá čitatelka Ingrid

      Reply
  12. Mária
    Mária at |

    Ďakujem za zaujímavý mail a tipy na motivačnú literatúru. Niektoré som už čítala. Ako prvé som čítala knihu Dr. Josepha Murphyho: Moc nášho podvedomia a potom viaceré jeho knihy. Určite si prečítam aj i ďalšie z uvedených kníh. Ešte raz vďaka.

    Reply
  13. Paťo
    Paťo at |

    Knihy, ktoré ma doteraz ovplyvnili asi najviac:

    Robin Sharma: Mních, ktorý predal svoje Ferrari
    Anthony Robbins: Prebuďte svoju vnútornú silu
    Sun-c‘: Umenie vojny
    John C. Maxwell, Jim Dornan: Jak se stát vlivnou osobností

    Z „motivátorov“ a osobností mi najviac pomohli Matthieu Ricard a Elliott Hulse.

    Reply
  14. Godseeker
    Godseeker at |

    Sväté Písmo – Jozue, Viktor Frankl – Napriek všetkému povedať životu áno, Gordon Dalbey – Healing the masculine soul.

    Reply
  15. anela
    anela at |

    Inspirujuca kniha je Nenasilna komunikacia od M.B.Rosenberga. Tato kniha prinasa nielen pomocku na efektivnu a hladku komunikaciu, co sa tyka konfliktov, navod win-win situaciu, ale aj urcite duchovne posolstvo.
    Cielom komunikacie sa ukazuje byt prijatie a pochopenie seba a ostatnych.
    Velmi vzacne myslienky.

    Reply
  16. Marco.294
    Marco.294 at |

    Podľa mňa je toto najlepší článok na blogu! ďakujem zaň. Som vášnivý čitateľ a keď zdieľajú tipy úspešní ľudia je to inšpirujúce a obohacujúce hlavne.! Už som si stihol nakúpiť knihy tu uvedené a neľutujem!

    Bol by som vďačný(nielen ja) za 2.diel od ďalších ambicióznych ľudí.

    Veľká vďaka Maťo.
    Marco.294 nedavno vyslany…5 odskúšaných tipov ako úspešne a efektívne zvládnuť stresy spôsobené školouMy Profile

    Reply
  17. Maťa K.
    Maťa K. at |

    Ahoj,veľmi oneskorená reakcia…po x rokoch od prvej recenzie.
    Ja mám na stole knihu od Petra Sasína Triumf,to už čítal skoro každý,aj Banášov Velestúr je super.Kopřivovci napísali Respektovat a být respektován,je inšpiratívna nie len pre tých,ktorí majú deti.Hovory s bbohom sú aj načítané,čo je praktické v aute.Vydavateľstvo Portál vydalo x zaujímavých kníh.A Rudolf Steiner má alternatívno pedagogické knihy.

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge