6 komentárov

  1. Ezo
    Ezo at |

    Koľko filmov, alebo mesiacov to trvalo kým si sa z filmov naučila po anglicky?
    Ďakujem.

    Reply
  2. Denise
    Denise at |

    Výborný článok, gratulujem a doslova potvrdzujem, že to platí o každom cudzom jazyku. Takto som sa pred 25 rokmi začala cibriť nemčinu, presne týmto spôsobom. TV som prepla len na nemecké programy, vyhľadávala som v tej dobe populárne sitcomy. Najskôr som rozumela len pointe, ale nie jednotlivé „humorné“ hlášky. Porozumenie prichádzalo postupne, ale v podstate veľmi rýchlo. Nasledovalo čítanie, v tom čase populárnych časopisov ako BRAVO, GIRL,POPCORN (na tom som spravila dipl. skúšku, nemecko-slovenský slovník mládežníckych výrazov).
    V poslednom čase som sa týmto spôsobom začala učiť angličtinu a napriek pokročilému veku, haha….funguje to ZARUČENE 😀

    Reply
  3. Rasťo Rýchly
    Rasťo Rýchly at |

    Veľmi dobrý článok. So všetkými bodmi súhlasím a môžem potvrdiť, že naozaj je v tom kus mágie, pretože človek ani nevie ako, ale po roku vie zrazu jazyk plynulo. Je to niečo také, ako keď sa maličké dieťa učí svoj rodný jazyk – počúva a sleduje okolie. Dospelý človek si to môže nahradiť filmami, čítaním a hudbou. Ešte doplním jeden tip, na ktorý som narazil v učebnici Slovíčkareň: „Pre vyhľadanie audio knihy podľa vašej chuti zájdite na internetovú stránku http://www.librivox.org – nájdite tam vyše 6000 kníh nahovorených v angličtine, dostupných úplne zadarmo. Potom si objednajte tú istú knihu v tlačenom anglickom vydaní v jednom z veľkých online kníhkupectiev.“
    http://www.slovickaren.sk

    Na mojej ceste k plynulej angličtine sa mi nedávno taktiež osvedčil výborne spracovaný kurz Angličtina Online od Speaking Friends. Tam majú tiež správne vyzdvyhnutú dôležitosť slovnej zásoby:
    „Angličtina online môže ísť oveľa rýchlejšie. Nedávne štúdie ukazujú obrovský význam čítania. Potvrdilo sa, že čítanie a sledovanie filmov v cudzích jazykoch značne pomáha urýchliť proces učenia a je stále obľúbenejším spôsobom, ako dosiahnuť plynulosti v rozprávaní. Avšak aby čítanie kníh a sledovanie filmov bolo zábavné, je potrebné rozumieť obsahu. A jedinou nutnosťou pre porozumenie je správna slovná zásoba a zvládnuté anglické frázy. To predstavuje problém pre staré učebné metódy. Esej Ernesta Bluma hovorí: Počet slov, ktoré sa študenti naučia vo väčšine kurzov je menej, ako polovica potrebnej slovnej zásoby pre pochopenie cudzojazyčných kníh.”
    https://www.speakingfriends.com/anglictina-pre-samoukov

    Reply
  4. Princes
    Princes at |

    Dobry vecer ja sa chcem naucit anglicky jazyk ale nejde mi to.dnes sa naucim a na druhy den si to us nepametam neviem preco????????????

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge