3 tipy ako si užiť skvelé prázdniny

images

Školský rok sa nám pomaly ale isto blíži ku konci. Väčšina školákov sa raduje, iní napríklad maturanti už veľmi „silno“ rozmýšľajú čo ďalej od života chcú.  Sám si to viem predstaviť, keďže pred pár dňami som úspešné zvládol maturitu a už je načase, vydať sa do reálne života.

Tí, čo sa chystajú na vysokú školu majú pomerne jasno, čo cez  3 mesiace prázdnin budú robiť. Väčšina len „ísť“ niekde na brigádu, tam si zarobiť „veľké“ sumy peňazí a cez školský rok ich bezmyšlienkovito utrácať.

Avšak mám dobrú správu, tento článok nebude len pre tých, čo už končia so školou, ale pre všetkých, čo si chcú osladiť možno posledné veľké prázdniny v živote.

Začni robiť to, čo ťa skutočné baví

Uznávam, že sa to možno na prvý pohľad zdá ako klišé, ale je to tak.

Ak chceš skutočné prežiť plnohodnotné prázdniny, ale aj život, tak by to mala byť tvoja priorita číslo jedna. Cez školský rok si sa možno vyhováral, že teraz nemáš čas, ale neverím ti, že cez prázdniny nie si schopný sa tomu venovať aspoň hodinu denne.

Nemusíš to preháňať, ale ani zanedbávať. Myslím si, že je čas, čas na tvoju veľkú zmenu.

Cestuj

Keď toto píšem, tak sa mi zdá, ako keby som sa opakoval, lebo som to už pár krát spomínal. Nuž, musím to napísať, lebo je to fakt zážitok a navyše len vtedy skutočné zistíš čo je v tebe. Nemusíš behať po Európe, ak nemáš peniaze, môžeš aj po Slovensku.

A ak náhodou aj máš pár eur navyše, tak si môžeš objednať letenky to ktorejkoľvek krajiny v Európe, za pár drobných.  To doslova! Stačí, ak si nájdeš na internete letecké spoločnosti ktoré to ponúkajú.

Skús to, a zisti čo je skutočné v tebe.

Nájdi si čas, na pár seminárov za tie 3 mesiace

Žijeme v dobe, kedy sa ako keby so seminármi roztrhlo vrece. Je ich skutočné veľké množstvo.

Prečo ti to odporúčam?

Mnohí (možno aj ty) nevedia čo ďalej. Keď si bol menší určite si sníval o tom, že budeš mať šťastný a naplnený život. Netvrdím, že po seminári budeš mať hneď šťastný život, ale môže ťa to naštartovať k veciam, ktoré si doteraz zanedbával, nemal na ne čas, alebo sa ti jednoducho nechcelo.

Čo dodať na záver?

Nuž, je na tebe ako si zariadiš svoje prázdniny, školský rok a život. Svoj život máš vo svojich rukách.

 


One Response

  1. pocasie
    pocasie at |

    Cestovanie je najlepšia forma spoznávania aj samého seba. Ale chce to samozrejme troska viac nez len sedieť, ležať na pláži. Určite výlety a nemusí to byť moc ďaleko. Aj na Slovensku mame kopu miest. Česko a Maďarsko je tiež blízko. Spomienky a zážitky nám nikto nezoberie!

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge