Odhaľ tajomstvo efektívnej relaxácie – Ako relaxovať rýchlo a ľahko!

2562591188_8f52fcc1c1_oKeď je čas vzácny

Škola zaberá v živote študenta mnoho času. Hlavne v skúškovom období, či pred písomkami alebo teraz aktuálnymi maturitami. Mňa síce ešte len čakajú, no poznám ten pocit. Keď sa musím naučiť na mnoho predmetov a sedím nad knihami skoro celý deň. Určite to poznáš aj ty.

Učíš sa, učíš, ale postupne ťa to unavuje a začínaš cítiť, že je toho už fakt veľa a potrebuješ reset alebo minimálne pauzu. Času je však málo, a tak je potrebné čas využi správne a hlavne efektívne, že?

Preto Ti prinášam pár tipov, ktoré ti uľahčia učenie. Budeš si totiž vedieť oddýchnuť efektívne a načerpať kopec novej energie.

 

Ak je času fakt málo

Dary  oázy

hands in a rock concertV takom prípade potrebuješ dodať energiu na ďalšie učenie skutočne veľmi rýchlo. Ja osobne v týchto prípadoch siahnem po jedle. Jednoznačne vyhrávajú datle, ktoré ti dodajú energiu na dlhší čas a okrem toho sú úžasne zdravé a aj chutné. Dopraj si však čokoľvek, čo ti chutí… 🙂

 

Hudba

Ďalším tipom je hudba. Možno otrepané, ale jednoznačne účinné. Postačia ti 1-2 obľúbené pesničky s tým správnym rytmom a nabijú ťa toľkou energiou, až sa budeš diviť, odkiaľ sa berie.

 

Ak je času viac

To je už lepšie a aj tvoje možnosti sú značne väčšie. Dokážeš si čas rozvrhnúť a budeš bez stresu, tak ako som to riešila vo svojom predchádzajúcom článku (Ako zvládnuť všetky povinnosti v predstihu a bez stresu?) Lenže ani vtedy nie si určite ako „naspídovaná“  veverička 😀

Či už chceš alebo nie, oddych/relax, je tvoja nutnosť. Tak isto ako aj každého iného z nás.

pesTalk (krátky pokec)

Aj to pomôže a nie raz. Stačí, že sa prejdeš po dome/ byte a hodíš reč na pár minút s niekym. Prípadne využi staré dobre známe sociálne siete (pozor však na Facebook). Len nezabúdaj pri nich na čas!

„Ticho lieči!“

Túto vetičku nám vždy vravela jedna slovenčinárka na gympli. Bola asi 3. v poradí, ktorá nás učila v priebehu troch rokov. Nič nové, 7 rokov na gympli a 6 učiteliek… 😀 Zmena je život, čo ti poviem. Spať k téme.

Vtedy sme sa na tom smiali a pozerali na seba, že: „Hej, hej, hovor si.“Po rokoch si však začínam uvedomovať, že mala fakt pravdu. Nie je to nejaká ozdravná kúra v tom pravom slova zmysle, ale mne osobne veľmi pomáha. Keď mám v hlave milión myšlienok a na chvíľu všetko vypnem a snažím sa na nič extra nemyslieť .

Skutočne aj také 3-minútové ticho ma nabije energiou a môžem ďalej pokračovať v učení.

Čo z toho pre teba plynie?legs-434918_640

Skús vyskúšať aspoň jeden z mojich tipov. Možno ti nepomôžu hneď, ale nezúfaj, predsa len sme každý iný a každému pomáha a vyhovuje niečo iné. Každopádne sa pokús nájsť svoje tajné triky a neváhaj sa s nami o nich podeliť.

Život si treba zjednodušiť, ak to je možné, tak prečo si ho zbytočne komplikovať, no nie?

Ako relaxuješ ty? Napíš mi do komentárov 🙂


One Response

  1. Pani učiteľka
    Pani učiteľka at |

    Tak toto mi teda pomôže 🙂

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge