Ako byť úspešný – Prečo ťa práve hrdinstvo môže katapultovať k tvojim cieľom

heroismAko si predstavujte hrdinu?

Väčšina ľudí si ho predstavuje takto:

Mladý, vyšportovaný chalan, ktorý je prezlečený  v kostýme a zachraňuje svet pred skazou. Takto si ho predstavuje väčšina z nás.

Aj keď slovo hrdinstvo je obvykle spojenie pre neobyčajné činy, je vhodné ním označiť i zručnosť, ktorú môžete využívať každý deň. Odvaha skočiť do koľaje metra a zachrániť niekomu život, a schopnosť prekonávať našu komfortnú zónu, má rovnaký základ.

Každý z nás má svoju zónu komfortu. Môže to byť buď fyzická, alebo sociálna. Fyzickou komfortnou zónou môže byť vyhriata posteľ v ranných hodinách. Nie a nie sa dostať z nej, aj keď budík zvoní už X -tý krát.

Sociálna napríklad to, že sme súčasťou nejakého davu a že robíme veci, ktoré robia ostatní.

Albert Einstein povedal:

„Pokiaľ ideme s davom, dôjdeme maximálne tam, kam šiel dav. Pokiaľ však vieme dav opustiť, dostaneme sa na miesta, kde nikto nikdy nebol.“

Chcete ráno vstať, musíte stlačiť budík a opustiť vyhriatu posteľ!

Chcete pomôcť pri nehode, musíte zastaviť, vyliezť z auta a začať jednať!

Chcete sa s niekým zoznámiť, musíte ho najprv osloviť!

Čo je teda hrdinstvo?

„Hrdinstvo je schopnosť opustiť svoju zónu komfortu každý deň, ísť proti prúdu a robiť veci na ktoré ostatní ľudia jednoducho nemajú.“

Ako trénovať hrdinstvo?

herculesSkúste si napríklad na čelo namaľovať bodku. Pokiaľ človek s bodkou na čele chodí celý deň, jazdí autobusom, nakupuje, hovorí s ľuďmi, prestane postupne vnímať, zvykne si na svoju odlišnosť.

Okej, teraz niečo menej extrémne a reálne.

Skúste napríklad v škole/práci urobiť niečo, do čoho sa ostatným nechce. Začnite jednať a konať podľa seba a nie podľa iných.

Podstatou je, aby ste sa nedali toľko ovplyvňovať svojím okolím. Pokiaľ dokážete vystúpiť z davu a urobiť nejakú činnosť ako prvý, stanete sa hrdinom.

Pravé hrdinstvo

Avšak pravé hrdinstvo sa prejavuje, keď nás nikto nevidí. Väčšina (ne)hrdinstva  sa odohráva za dverami. Pokiaľ chcete zvládnuť hrdinstvo, je potrebné byť hrdinom sám pred sebou.

Nie nadarmo sa hovorí: „Váš charakter je to, čo robíte, keď si myslíte, že vás  nikto nevidí.“

Moja fyzická zóna komfortu je:

Behávam 5 krát do týždňa, chodím na tréningy 3 krát do týždňa a snažím sa žiť zdravšie.

Moja sociálna zóna komfortu je:

Viem si povedať svoj názor a ísť proti prúdu.

Aká je vaša zóna komfortu? A viete proti nej bojovať?

 


Pridaj Komentár

CommentLuv badge