6 jednoduchých krokov ako zažiť najkrajší rok tvôjho života

travel

Pred rokom som napísal článok o tom, „ako zmeniť svoj život 10 + 1 tipov.“

Ak si ho nečítal, tak by som rozhodne odporúčal najprv skočiť tam.

Rok 2015 je už v plnom prúde a ja sa ťa pýtam, si na tom lepšie ako v roku 2014?

Každý z nás by chcel zažiť rok plný nových priateľstiev, vzťahov, zážitkov, skvelých príležitostí a v neposlednom rade úspechu. Nový rok je takpovediac ešte len na začiatku a mnohí ( možno aj ty) ho nezačali práve najlepšie. 

Dnes by som ti chcel dať pár jednoduchých tipov, ako zažiť najkrajší rok tvojho života. Mám len jednu podmienku:

Pohni už konečne zadkom a už niečo rob pre krajší život!

Ako zažiť najkrajší rok tvôjho života

Začni životu už konečne hovoriť áno! Tak ako Jim Carrey vo filme YES MAN, začal hovoriť svojmu životu áno. Zažil čo ešte nikdy pred tým. Zrazu mal okolo seba toľko možností, priateľstiev a zážitkov, ako ešte nikdy.

Ak si tento film nevidel, tak by som ti ho rozhodne odporúčal pozrieť.

Začni už konečné žiť naplno.

Rob to čo ťa skutočne baví. Áno ja viem, píše sa to všade naokolo: „rob to čo ťa baví a budeš šťastný“, ale úprimne si povedzme, koľkí z nás to aj skutočne dodržiavajú?!

Nájdi si pár hodín do týždňa, najlepšie každý deň aspoň hodinu a venuj sa skutočne tomu, čo ťa napĺňa a uvidíš, že zrazu tvoj život naberie iný, krajší rozmer.

Neveríš mi? Vyskúšaj to!

Buď sám sebou. Ale keď hovorím buď sám sebou nemyslím tým, že seď doma na zadku, kukaj telku a nerob nič. Takýmto životným štýlom zájdeš tak maximálne k chladničke a naspäť. Áno možno si povieš, však to mi nateraz stačí, ale POZOR! Ani sa nenazdáš a tvoj život ti utečie pomedzi prsty. Odhaľ svoje + a – a začni na sebe pracovať po všetkých stránkach.

Nechovaj sa ako arogantný sebec, ktorý vie čo najlepšie robí a pritom nadáva prečo má taký život, aký má.

Komunikuj viac a staň sa majstrom krátkych rozhovorov. Komunikuj všade kde sa dá, na autobusovej zastávke, v obchode, v škole ,v rade na obed, proste kde sa dá.

Ani sa nenazdáš a budeš vedieť komunikovať, ako ešte nikdy. Spoznáš viac ľudí, čo spôsobí, že môžeš zažiť zážitky, ktoré nevyvážiš žiadnym zlatom na svete.

Napríklad: Minule som čakal na priateľku, lebo som sa vybavil v meste o čosi skôr, ako som plánoval a jej sa skôr nedalo. Išiel som do caffe podniku, sadol si za bar, objednal a začal sa rozprávať úplne o všetkom s barmankou. Čakanie na priateľku mi ubehlo veľmi rýchlo.

Lepšie ako niekde zabíjať čas a nič nerobiť, nemyslíš?

Pracuj na sebe. Tak isto ako potrebuješ oddychovať, potrebuješ aj pracovať na sebe. Ak niečo nemáš rád, tak to buď zmeň, alebo sa s tým zmier!

Zmeň svoj život, podľa svojich predstáv. Pracuj nie len na sebe po psychickej, ale aj po fyzickej stránke! Tvoje telo ti bude za to veľmi vďačné. 

Cestuj a spoznávaj nové krajiny, nové mestá alebo Slovensko. Pokiaľ máš možnosť choď ďalej ,ako len do susedného mesta. Vždy keď budeš mať príležitosť, tak choď niekam a ak na to nemáš, tak nájdi spôsob, ako viac cestovať. Existujú rôzne programy, kde cestuješ skoro zadarmo!

Sú to veľmi jednoduché rady, ktoré si už aj možno vedel, ale ignoroval si ich. Jediný problém, ktorý stojí medzi tebou a tvojími snami si TY SÁM! a nikto iný. V živote máš dve možnosti: buď začneš život žiť, alebo ho len budeš prežívať.

To, ako sa rozhodneš závisí čisto len a len na tebe.

Enjoy your life 😉

Články, ktoré by som ti ešte odporučil:

24 pravidiel života úspešných ľudí.

8 tipov ako zlepšiť svoj život hneď teraz 

Alebo sleduj moju fb fanpage, kde sa delím pravidelne o svoje tipy, ako si spestriť život. 


Pridaj Komentár

CommentLuv badge