Zmeň svoj život s prichádzajúcim rokom 2014 k lepšiemu 10 + 1 tipov

475139123

Blíži sa koniec roka 2013. Mám pre teba dve správy – jednu dobrú a jednu zlú.
Tá dobrá je, že rok 2014 môže byť pre teba oveľa lepší, ako bol tento rok.
Rozmyslel som si to, aj druha správa je dobrá. Druhá dobrá správa je, že stačí skutočné málo, aby si zažil úžasný život.
Čo pre to stačí urobiť ?
Čítať ďalej a dozvieš sa.

Môj príbeh.

Aj ja som bol kedysi chalan, ktorého život bol len bezcieľna cesta, cesta čo neviedla nikam. Prežíval som jeden deň za druhým, deň čo deň, mesiac čo mesiac a žiaľ rok čo rok. Stále som sníval presne tak ako ty teraz. Sníval som o množstve veciach, žiaľ snívať len nestačí.

1256878561RKVRr5
Možno to bola náhoda, ale ja na náhody neverím. Všetko sa deje pre niečo a všetko má svoju príčinu.
V ten deň som bol mierne nahnevaný a znechutený životom. (Možno aj ty sa tak teraz cítiš a niekde vo vnútri dúfaš, že všetko bude dobré.) Znechutený životom som si kládol otázky: Prečo ja som ten komu sa nedarí, čo robím zle ?

 A hľa, dočkal som sa odpovede na svoju otázku, keď som bezcieľne klikal na internete nevediac čo hľadám.

Vo vnútri som však vedel, čo chcem – život plný krásnych okamihov, dobrých priateľov, nájsť to čo ma baví, byť v niečom najlepší a finančne sa osamostatniť od rodičov.

Teraz musím povedať, že mám oveľa viac ako som si vtedy prial.

Tvoje detské sny

Len si spomeň na svoje detské sny.
Určite si ako malý sníval o tom, že sa staneš  hasičom, profesionálnym športovcom, umelcom alebo čokoľvek iné.

snivanie2_2

 

Skús si na to spomenúť.

Možno sa už tvoje ciele a ambície zmenili. Možno už chceš byť niekým úplné iným. Žiaľ, nevieš ako alebo sa nevieš pohnúť z miesta.
Čo ak ti dám teraz odpoveď na to, ako to zmeniť? Bral by si to ?
To čo ti bráni v tvojich plánoch si len ty sám.
Toto si už niekde určite počul, ale žiaľ nikdy si sa neodhodlal posunúť svoje hranice komfortu a byť tým kým chceš byť.
Máš jedinečnú možnosť práve teraz to zmeniť, tak už neváhaj a odpáľ svoj život na plno.
Rok 2014 je len tvoj a v tvojich rukách.

Zmeň svoj život pomocou 10+1 tipov

1. Nájdi si svoj príbeh – Jedine ty si rozprávač svojho príbehu a to ako bude vyzerať ten tvoj, máš vo vlastných rukách. Príbeh, ktorý píšeš je založený na rozhodnutiach v minulosti. Mám pre teba dobrú správu – jedine čo musíš urobiť je prepísať jednotlivé scény podľa seba !
2. Začni s nejakou zaujímavou činnosťou mimo domu – To, čo chýba tvojmu životu je dynamika a ver mi, že vo svojej izbe ju nezažiješ.
S čím môžeš začať: možnosti je milión, tak si nejakú už vyber. Ja som sa napríklad prihlásil na tanečnú a mám ešte v pláne aj ďalšie činnosti. Skús: tance, bojové umenie, spev, hudobný nástroj, behanie, rôzne športy, kreslenie ….
3. Maj svoj vlastný názor Nemal by si súhlasiť len preto aby nebol oheň na streche, alebo aby si sa niekomu zapáčil. Stoj si za svojím názorom a nesnaž sa nikomu umelo zapáčiť.
4. Buď odvážny – 90 % vecí, ktorých sa v živote obávaš sa nikdy nestanú. Tak neži v strachu. Svet patrí ľudom, ktorí sú odvážni.
5. Buď vtipný – Väčšina ľudí, ktorí sú zábavní, sú aj zaujímaví. Staň sa jedným z nich!
Ako na to: pozeraj komédie, ich štruktúru, sleduj ľudí čo sú skutočné vtipní, čítaj vtipy …

470608_371310702902786_1976090397_o
6. Objavuj svet a okolie – Kedysi som si myslel, že tu v mojom okolí je nuda. Mýlil som sa. Objavuj svet vo svojom okolí. Ak už svoj okolo seba poznáš, tak objavuj Slovensko alebo celý svet. Existuje kopec zaujímavých destinácií a jeden papier by na ich vypísanie nestačil.
7. Buď nepredvídavý – Ak vieš čo sa stane dopredu, je to nuda no nie ? A to isté platí aj o ľuďoch. Keď sú predvídateľní, tak sú tak trocha nudní. Zmeň to a buď nepredvídateľný.
Ako na to: Jednoducho! Keď ideš niečo urobiť, zamysli sa, či to ľudia čakajú a ak to čakajú, tak sprav presný opak – prípadne ich prekvap niečím iným.
8. Nauč sa byť dobrým poslucháčom – Na to aby si sa stál zaujímavým je potrebné, aby si sa zaujímal aj o ľudí okolo seba. Najlepšie čo môžeš spraviť je, že si danú osobu vypočuješ. Nebudeš jej skákať do reči a neustále prerušovať.
9. Maj jasné ciele – Daj si ciele do nového roka – čo by si chcel dosiahnuť, zmeniť. Daj si každý týždeň nejaký malý cieľ a snaž sa ho dodržať. Maj vo veciach jasno a hlavne maj jasno v tom, čo by si chcel robiť.
10. Nauč sa krátke konverzácie – Nie len konverzácie typu „ako sa máš, respektíve čo robíš“ ale aj nejaké iné. Daj do konverzácie niečo nad čím druhá osoba bude uvažovať celý deň.
Chcel by si ešte aj jedenásty ? Vieš čo, ja ti dám o troška viac ako jedenásty tip:
Buď štýlový
Buď vášnivý
Buď optimista

257898_463002330400289_183020509_o

 

Dám ti jednu dobrú radu na záver. Život je príliš krátky na to aby si ním len preplával. Začni ho žiť na plno a začni ho žiť hneď teraz – od začiatku roka 2014 až navždy.
Ver, že ak sa budeš riadiť týmto, tak sa tvoj život stane zaujímavým a lepším.
Zapoj sa do diskusie – Napíš do komentu, aký je tvoj názor na tieto tipy – ktoré ti šli ľahšie a ktoré ťažšie.

Chceš vedieť nové zaujimavosti a niečo viac ? Tak like na moju fb strnánku TU 


One Response

  1. Martin
    Martin at |

    Článok dobrý, je v ňom veľa poučných vecí 😉

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge