Angličtina a tvoje reflexy = ako sa na povel sústrediť na učenie angličtiny

Poznáš ten stav, keď sa ti nič nechce a duplom nie učiť sa angličtinu? Mal by si sa ísť učiť a naozaj sa chceš učiť… máš v sebe vnútornú motiváciu, ktorú si odhalil v minulých článkoch… máš v sebe všetky dôvody prečo sa učiť angličtinu… prečo sa učiť na skúšky, ale…

Jednoducho na angličtinu nemáš náladu? Možno si naštvaný, možno si znudený, riešiš v hlave veci zo dňa… máš chuť na všetko len nie na učenie sa angličtiny?

Stará známa technika efektívneho učenia

Pár dní dozadu si tak sedím na obede s Michalom. Michal je klient, študent, napísal mi že či by sme sa nestretli a ja že jasné, dajme spolu obed. Tak sme si šli sadnúť do jednej z reštaurácii tu u nás v Nitre.

 

anglictina-hudba-1

 

Jeme polievku, potom šalát a bavíme sa o tom, ako sa mu darí s učením, ako má teraz skúškové, kde praxuje a že ho tiež baví angličtina.

A vraví mi jednu vec, ktorú chcem teraz poradiť ja tebe.

„Vždy, keď sa učím, tak počúvam jeden playlist. A už som si na to tak zvykol, že keď si pustím túto hudbu, tak mám automaticky chuť sa učiť.“

 

A ja že wow, toto je dobré, o tomto spravím článok na angličtinarýchlo!

Pamätám si, že keď sme mali u nás v triede na gympli zahraničného študenta z Mexika – Ramira, on mi vravel presne tento istý tip. Pustí si hudbu, na ktorú je už zvyknutý a ide si a učí sa. Pustí si hudbu, na ktorú je zvyknutý a má chuť automaticky sa učiť angličtinu.

 

Priznám sa, ja som tento tip nikdy nevyskúšal. Vždy, keď som sa učil, tak som počúval inú hudbu, lebo sústredenie pre mňa bola hračka. Ale ak zažívaš problémy s koncentráciou na učenie angličtiny, tebe tento trik s hudbou maximálne odporúčam.

 

Sadni si k učeniu angličtiny (alebo k učeniu) a pusti si pri tom hudbu. Vždy rovnakú. Nájdi si playlist na youtube, alebo si stiahni hudbu do mp3ky.

 

Uč sa pri nej. Niekoľko krát.

Držím ti päste v efektívnom učení angličtiny a ak sa ti tento článok páčil, alebo ti pomohol, posuň ho ďalej, aby aj tvoji kolegovia a spolužiaci vedeli, ako sa naučiť anglicky rýchlejšie.

 

 


Pridaj Komentár

CommentLuv badge