17 komentárov

  1. Alfonz
    Alfonz at |

    Keby bol fakt dobrý, tak nepoužíva také hrozné vulgarizmy, ale dokáže sa vyjadriť výstižnejšie a duchaplnejšie. Svet nie je pripravený ničiť mladých šikovných ľudí, to len Slovensko a Slováci. Vo svete si šikovných a poctivých ľudí vážia. Slovenská republika (tým myslím každého jedného jej občana) robí všetko, čo môže, aby vyhnala každého, kto má niečo v hlave a má aj trochu morálneho cítenia zo svojho územia. To, o čom hovorí pán učiteľ je len jeden aspekt.

    Slováci sú k sebe ako psi, sú zadubení a zakomplexovaní. Nie sú ani tak malí svojou rozlohou, ale svojou kultúrou a dejinami a miesto toho, aby tomu čelili a priznali to sa ju snažia nafúknuť, svoje hulvátstvo považujú za svoju devízu a dokonca sú naň hrdí.

    Takže, pán učiteľ má pravdu, pracujte na sebe, aby ste aj vy mohli nechať tých idiotských amorálnych červov zožrať sa navzájom. (Vidíte tú výstižnosť?)

    Reply
    1. kjp65
      kjp65 at |

      To si teda naivný človek keď si myslíš že len Slovensko ničí mladých ľudí. Vraj vo svete si poctivých a šikovných ľudí váźia? To v akom svete? Sebecká sviňa to v dnešnom svete dotiahne najdaľej.

      Reply
    2. wh72
      wh72 at |

      Alfonz, v zivote som necital zakomplexovanejsiu odpoved ako od teba.
      Ziadne „hrozne“ vulgarizmy tam nie su.
      Vulgarizmy su trefne a vystihuju podstatu, a to nie len v slovencine ale v kazdom jazyku.
      Milujeme vulgarizmy.
      A okrem toho milujeme Slovensko, na rozdiel od teba si nemyslime, ze vsade inde je lepsie iba u nas na hovno.
      Alfonz si chudak.

      Reply
  2. Peter
    Peter at |

    Alfonz, zjavne nemas skusenosti v zahranici. Ci na Slovensku, aj v inych krajinach je to velmi podobne. Preto nevidim velmi rozumne vsetko zvalovat na stat, krajinu, ludi.. v konecnom dosledku plati, ze clovek moze mat bud vysledky alebo vyhovorky, nemoze mat obe naraz. V liste sa cenzurovane vulgarizmi podla mna hodia, pretoze slusnym slovom sa takato vec ani neda vyjadrit. Samozrejme plati, ze si si vo svete sikovnych a slusnych ludi vaznia, ale rovnako to plati aj na Slovensku, kto je sikovny a slusny, ma sa dobre. Kto je vsak len slusny a nepracuje na sebe naplno, aby bol sikovnejsi ako vacsina, z takych ludi nic nebude a takto to funguje aj vo svete! Zil som isty cas v Rakusku, Nemecku a Svajciarsku, kto sa nesnazi a nemaka, nema sa dobre ani tam. A tak to plati vsade. Preto je namieste zopakovat vetu „Tak ku*va makajte na sebe a raz budete najlepší! Prepáčte mi sprostý výraz na konci, ale nič lepšie sa tam nehodí.“ pretoze je to skutocne pravda.

    Reply
  3. skept
    skept at |

    S vacsinou toho, co pisal vazeny pan ucitel, suhlasim…avsak…chapem podstatu toho, o com clanok bol. aby kazdy makal na sebe, rozvijal talent, nezavisle od skoly, rodicov, lebo ich poslanie moze byt v niecom uplne inom, ako sa od nich ocakava, ale im skola ponuka….ale ked si predstavim, ako si toto citaju mlade studujuce duse, povedia si: „jasne, ja uz davno viem, ze skola, ulohy, ucenie mi je nanic a teraz mi to potvrdili aj este aj ucitelia…takze koniec s ucenim, ulohami, skolou…myslim si, ze skola ako taka nie problemom, ci prekazkou v uplatneni sa v sucasnom svete. a je chyba vytvarat mylne predstavy, ze kvoli sucasnemu skolstvu buduci zaujmcovia o pracu, nenajdu to spravne uplatnenie. este nikomu neuskodilo, ked vie pouzit word, napisat gramaticky spravne svoj zivotopis, ci mat zakladne vseobecne vedomosti aj z oblasti, v ktorej neposobi. problemom a prekazkou su dnesni mladi sami sebe. keby to bolo ozaj tak ako pisal dotycny pan ucitel, ze ked sa mladi „vykaslu“ na skolu a porebeluju tym, ze budu na sebe makat v tom, co ich bavi, tak by to bolo naozaj o niecom inom. skutocnost je taka, ze mladych dnes vacsinou nebavi nic. nemaju v sebe tu dravost, vytrvalost, ktora ich nuti makat bez toho, aby ich do toho sacali rodicia alebo ucitelia. viem, o com hovorim. sama som niekolko rokov ucila a uprimne, dufam, ze uz viac nebudem. viac nevdacnu pracu ako ucenie som nezazila. kolko usilia ucitelia vynalozia, aby zaujali, motivovali, naucili a aka mala byva spatna vazba. zo svojej skusenosti by som sa obavala, ze keby skola nerobila to, co robi, sice mozno staromodne,v mnohom neaktualne, mladi by uz nerobili vobec, ale vobec nic.

    Reply
  4. ucitel
    ucitel at |

    O com to ze vraj „ucitel informatiky“ trepe!!!!!!!
    V sucasnosti na strednych skolach nie su ziadny „rebeli“. Su iba sprosti ziaci, na ktorych srali ucitelia na zakladnej skole a (co je strasne smutne) na ktorych z vysoka SERU aj ich RODICIA!!!!!!
    Ja mam na informatike problem, aby si vobec v tom Worde vedeli napisat svoje meno. Ziak Miroslav aj vo svojom mene napise tvrde Y s odovodnenim, ze mu to predsa Word opravi. Zena je tiez ucitelka a ci sa jedna o informatiku alebo uctovnictvo, slovencinu, matematiku…. na vsetko mile deti SERU!!!!! Ja som miloval ziakov-rebelov. Ale takych som cca. od roku 1994 na strednej skole (zial) nestretol.
    A my ucitelia sa mozeme rozkrajat. Mozeme ich motivovat, davat im vypracovane prakticke listy, skusame to po dobroty, po zlotky….. a na 90% nic. Je len mizive percento ziakov, ktori DOBROVOLNE chcu!!!!
    Mili (kvazi) rodicia – prestante sa neustale navazat do nas ucitelov a konecne sa skuste venovat aj svojim detom. A hlavne ich skuste aj VYCHOVAVAT!!!! Ak mi ziak zacne plut na hodine na zem, ak zacne na plnu hubu grgat a prdet, to svadci o jednom – aki rodicia, take ich deti.
    Uz nie sme v komunizme. Uz nemame slusne deti. Uz tu mame ameriku. By ste sa vsetci cudovali, ze to na skole moze vypadat ako v Bronxe. Nie je problem, aby deti do skoly priniesli boxer, noze. Dokonca jeden tretiak priniesol manzelke na hodinu pistol (lebo si ju BLBEC RODIC zabudol zamknut v skrini). Momentalne riesime na skole pripad stvrtaka, ktory chodil po skole so SEKEROU!!!!!!!!
    Tak sa konecne vsetci PREBERTE!!!!!!!
    Ziadni REBELI, ale NEVYCHOVANE SVINE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    (Upozornujem, ze neucime niekde v zakarpatskej rusi v malotriedke alebo na Luniku IX. Ucime v krajskom meste na jednej z najlepsich skol v okoli!)
    Podpis: skutocny ucitel infotmatiky.

    Reply
    1. votrelec
      votrelec at |

      Som ziakom jednej z najlepsich strednych skol na SK. To co tu pisete vy p. skutocny ucitel informatiky svedci iba o jednom, a to o tom, ze Vasa skola nieje skola. Vedenie udajne berie kazdeho ziaka len aby vyplnili miesta a potom to takto dopada, ziaci si robia co chcu a nikto nad nimi nema moc, ak skola nema system je to zle. Poviem Vam na nasej skole som nic taketo nezazil a to tento rok maturujem.
      Robit nieco dobrovolne ? Sorry, ak to je uctovnictvo vobec. Pytate sa preco ? Lebo mam dalsich tisic veci, kt. do tej skoly musim spravit a to uctovnictvo mi k nicomu nepomoze.
      Som celkom pocitacovo schopny clovek a co na skole najviac neznasam su predmety informatiky, programovania a pod. ucitelia ucia veci, kt. su stare a s dnesnym svetom uplne mimo, hej jasne ucte word 2003 ked dnes uz mame 2014, ucte sa o win xp ked dnes uz to vidite len na skolach a vo slabich firmach. Ucte sa pascal, xhtml a tabulkove layouty. Na toto sa Vam kazdy vykasle a ked nie tak aj tak po case pride na to, ze ucit sa to bola somarina, lebo dnes to uz nikde realne nevyuzije.
      Ze student nevie vo worde napisat text ? Ste na osobitnej skole ? Ste vobec na skole ? Na hodinach informatiky som zazil ze Nam ucitel rozpraval o tom co je mys, monitor a klavesnica, robite si zo mna srandu ? Touto hodinou automaticky zizkam este vacsiu nechut k ucitelovi a k celej skole. Alebo na programovani preberame Javu s istou p. profesorkou, kt. ale vobec nema ziadnu skusenost o tom co vlasne s tou Javou robi, co Nas taky clovek moze naucit ? Len to co vie z pascalu, kt. sa ucil a pouzival pred 10 rokmi. Najviac ma dostavaju predmety ako pc architektura, kde Vam ucitel rozprava o 8088 a o veciach okolo, no naco mi to vediet ked dnes to v procesoroch je uplne inak ? Preco mi treba vediet ako funguje IDE a LTP ked dnes to najdete tak niekde na pojde zaprasene ?
      Skolske plany su stare, na vysku sa chystam daleko prec tu ma naucia tak matiku, kt. je stale o tom istom. DAJ BOZE, ze sa nezmenila.
      od 94 ? nikto to ste asi naozaj niekde v diere, nieste na skole.

      Reply
  5. Občan
    Občan at |

    Milí diskutujúci,

    prečítal som si všetky Vaše komentáre.

    Som presvedčený, že za nástupný plat, ktorý dostane učiteľ s vysokoškolským vzdelaním ani vyššiu kvalitu vzdelania nemôžete dostať.

    Budete vôbec radi, že má kto učiť.

    Reply
    1. Realistka
      Realistka at |

      Momentálne uvažujem nad výberom vysokej školy. Voľba padla na pedagogické odbory, lenže po prečítaní všetkých možných dostupných materiálov, fór, diskusii a článkov….. Zrazu začínam o mojom výbere vážne pochybovať. Do školstva som chcela ísť s víziou, že niečo zmením. Že práve ja budem tá motivujúca učiteľka, ktorá študentom ukáže moderný a zaujímavý spôsob výučby. Ale ako spomínate, oplatí sa mi to vôbec? Vyžijem z takého platu? Neubijú ma študenti psychicky (ako tak čítam, možno aj fyzicky) tak veľmi, že už nebudem mať žiadnu chuť meniť a stanem sa aj ja ďalšou ovečkou v systéme? Naozaj obdivujem ľudí, ktorí to ešte nevzdali!

      Reply
  6. rekib
    rekib at |

    bohužiaľ, peniaze nie sú asi nikde, a teda ani v školstve nie sú na zaplatenie skutočne odborných učiteľov – z praxe. Trendom je aby učili učitelia pedagogických vysokých škôl, kde sa odbornosť profesie kladie na druhé miesto…

    Reply
  7. občan
    občan at |

    Za taký plat aký dostávajú vysokoškolsky vzdelaní ľudia v materskej škole, základnej škole a strednej škole by malo ministerstvo školstva znížiť nároky na učiteľov a mohli by učiť aj ľudia so stredoškolským vzdelaním. napr. deti na prvom stupni by učil vyučený nezamestnaný elektrotechnik slaboprúdar, fyziku by učila absolventka hotelovej akadémie, na strednej škole by žiakov pripravoval na maturity z matematiky učiteľ s ukončením gymnázium s matematickým zaradením. Je mylné domnievať sa, že za plat 454 eur v čistom dostanete kvalitných ľudí do školstva. Neexistuje – zmierte sa s tým. Absolventi VŠ PdG smeru Vám odučia rok- dva kvôli praxi a idú preč.

    Reply
    1. Realistka
      Realistka at |

      Neukameňujte ma prosím za moju otázku, ale kam preč sa poberú? Neviem čo také môže ešte absolvent PdG-čky robiť. Opatrtovateľku v Rakúsku? Zaujímalo by ma to,lebo sama budem pravdepodobne nútená hľadať aj iné možnosti, ako len to, že budem učiť na večné veky. A je smutné, že som takto nútená uvažovať a to som ešte ani nedokončila školu.

      Reply
  8. učiteľka fyziky chemie
    učiteľka fyziky chemie at |

    Dobry den, Vaz. diskutujuci, kazdy z nas ma cast pravdy. Aj ucitelia, aj ziaci, atd. Nikde v ziadnej profesii to nie je idealne, v ziadnej krajine to nie je idealne, ale vsetko je v nas. My si tvorime rodiny, my vychovavame deti, my tvorime stat…. takze ak sa niekomu nieco nepaci, nech na sebe pracuje a pokusi sa zmenit veci od seba… na zaklade vlastnej skusenosti tvrdim, nepomoze plakat nad rozliatym mliekom, treba hladat moznosti ako sa posunut dalej, prec, za lepsim… znie to ako klise, ale funguje to…preto prajem kazdemu aby nasiel riesenie jeho nespokojnosti a siel za tym a urcite sa jeho zivot zacne uberat k lepsiemu….. pozor, treba pracovat na realnych riesenia nie na ruzovych snoch… vela stastia a vytrvalosti….prajem zo srdca.

    Reply
  9. učiteľka z praxe
    učiteľka z praxe at |

    Školstvo je v prvom rade prestarnuté. Dôchodcom nedajú poriadne dôchodky, a tak ostávajú učiť na dohody. Mladým pedagógom si tým pádom bráni učiť moderne a zavádzať reformy, pretože starí učitelia im to presadiť nepomôžu – nemajú šajnu o nových technológiách.

    Celé to ide do sračiek. Bohužiaľ.

    A súhlasím. Nech učia čašníci alebo IT gymnazisti. To je adekvátne k tým platom. A som zvedavá, ako naučia decká matematiku či iné vedy, potrebné pre ďalšie štúdium povedzme medicíny či matfyzu….

    Reply

Pridaj Komentár

CommentLuv badge