Angličtina pre pokročilých – princíp pre pozdvihnutie tvojej angličtiny na extra pokročilú úroveň

Toto je skutočne angličtina pre pokročilých. Ak s angličtinou len začínaš, ber tento článok ako inšpiráciu, kam sa môžeš dostať. V tomto článku sa totiž dozvieš postup ako zdokonaliť tvoju angličtinu, ak si už naozaj pokročilý.

 

Angličtina pre pokročilých – kde začať

Vyhni sa neustálemu učeniu nových vecí. Necháp ma zle, nové anglické frázy a slovná zásoba sú fajn. Neskôr sa pozrieme na to, ako ich rozvíjať. Avšak maj na pamäti tento princíp pre zlepšenie tvojej angličtiny.

V pokročilom učení angličtiny existuje princíp tzv. 4 stupne schopnosti.

Nevedomá neschopnosť – neviem, že niečo neviem. Neviem, že existuje slovíčko chronotype.

Vedomá neschopnosť. Viem, že niečo neviem. Viem, že neviem, čo znamená slovíčko chronotype.

Vedomá schopnosť – viem, že niečo viem, no musím sa na to sústrediť, aby som to vedel použiť. Viem, že chronotype je chronotyp – rozdelenie ľudských vlastností podľa toho, či sú ranné vtáčatá, alebo nočné sovy.

Nevedomá schopnosť – už som zabudol, že to viem, no dokážem to kedykoľvek použiť aj bez toho, aby som sa na to sústredil. Je to tiež tzv. podvedomá schopnosť. Toto je úroveň, kedy si v angličtine skutočne pokročilý. Okamžite viem vo vete použiť slovíčko chronotype bez toho, aby som sa nad ním zamýšľal.

Dobre, rozumiem. Potrebujem sa dostať na štvrtú úroveň, ak chcem rozvinúť angličtinu na vyšší level. Ale kde je problém?

??

anglictina-pre-pokrocilych

Dôležité pre pokročilých: Ak sa stále učíš nové a nové slovíčka, vety a frázy, tak sa nachádzaš len na tretej úrovni.  Nemáš čas nič natrénovať, pretože sa stále učíš nové veci. Preto máš v pamäti množstvo slovíčok, ktoré si nikdy nepoužil a možno ani nepoužiješ.

Čo sa deje na tretej úrovni? Zakaždým, keď chceš použiť nejaké slovíčko, tak ho musíš prekladať – nikdy nič skutočne neovládneš. S tým prichádza frustrácia a zníženie sebavedomia pri rozprávaní anglicky.

Ty sa chceš naučiť používať slovíčka a frázy automaticky. Preto sa musíš sa dostať na úroveň nevedomej schopnosti pre všetky slová a frázy, ktoré dnes poznáš. A preto musíš trénovať to, čo si sa už naučil – nie sa učiť nové a nové slovíčka.

Chceš jednoduchší tip pre pokročilých?

Vieš sa vyjadriť, no chcel by si, aby bola tvoja angličtina plynulejšia?

Potrebuješ natrénovať tvoju podvedomú schopnosť používať anglické slovíčka v praxi bez zbytočného premýšľania?

Chceš natrénovať nové sofistikované slovíčka?

Ak hej, tak ti odporúčam siedmy pamäťový lievik z videa 7 pamäťových lievikov pre bleskové ovládnutie angličtiny

 

 

Pomohol ti tento tip? Pobavil ťa aspoň jeden z vtipov? Ak sa ti páčil niektorý tip, ak dokážeš po anglicky lepšie preukázať svoj dôvtip, ak pomohol ti tento anglický vercajk… daj mu lajk 🙂


Pridaj Komentár

CommentLuv badge